arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

Avondsymposium I

Dit avondsymposium wordt vormgegeven en mede mogelijk gemaakt door Servier Nederland Farma B.V. Deelname is inclusief buffet.

Tijdens dit symposium ligt de focus op 2 indicaties binnen de GE oncologie: gemetastaseerd pancreascarcinoom en gemetastaseerd colorectaal carcinoom. Voor beiden wordt de laatste stand van wetenschap gepresenteerd aan de hand van de richtlijn. Ook wordt ingegaan op de samenwerkingen die er zijn om onderzoek te versnellen en de patiëntenzorg verder te verbeteren, zoals het deltaplan Alvleesklierkanker. Uiteindelijk moet deze wetenschappelijke kennis toegepast worden in de praktijk, waarin geen patiënt hetzelfde is. Het inzetten van een keuzehulp helpt behandelaars en patiënten om individuele wensen en behandeling zo goed mogelijk bij elkaar aan te laten sluiten. De keuzehulp mCRC krijgt een update en de keuzehulp mPC is in ontwikkeling.

Ook wordt de P. Bokaal 2021 uitgereikt. Vakjury en publiek bepalen samen welk patiëntgericht project wat in de praktijk is geïmplementeerd dit jaar wint.

Programma:

19.00 – 19.05    Opening avondsymposium
Dhr. Jan Ouwerkerk, research coördinator, LUMC, Leiden

19.05 – 20.00    Update gemetastaseerd pancreascarcinoom
Behandeling en ervaringen van patiënten in de praktijk bij gebruik van de Richtlijn mPC en Samenwerking binnen het deltaplan Alvleesklierkanker
Ontwikkeling van een keuzehulp mPC
Mevr. Nicole Pepels-Aarts, oncologieverpleegkundige, MUMC, Maastricht 

20.00 – 20.20     Pauze

20.20 – 20.40     Uitreiking P-Bokaal
Voor het beste patiëntgerichte project wat dit jaar is aangemeld

20.40 – 21.30     Nieuwe behandelopties bij uitgezaaide dikkedarmkanker
Hoe de vernieuwde keuzehulp kan helpen met de vertaalslag in het gesprek met de patiënt
Prof. Dr. Miriam Koopman, hoogleraar medische oncologie, UMC Utrecht