arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

Algemene informatie

Annulering V&VN Oncologiedagen 2020

Helaas heeft V&VN Oncologie, door de coronacrisis, het besluit moeten nemen om de V&VN Oncologiedagen van november 2020 te annuleren.  Deze congresdagen staan normaliter in het teken van kennisdeling, ontmoeting en verbinding. Met name de laatste twee thema’s zijn moeilijk te verenigen binnen de huidige richtlijnen van het RIVM en de onzekerheid over het verdere beloop van de coronacrisis. Deze argumenten vormen de basis om te besluiten het congres in deze fysieke vorm te annuleren. Uiteraard betreurt V&VN Oncologie het zeer dat deze inspirerende en goedbezochte congresdagen niet doorgaan, maar denkt tegelijkertijd dat dit het meest verstandige besluit is gezien de omstandigheden.

Om aan de behoefte aan deskundigheidsbevordering te kunnen voldoen, wordt nu onderzocht welke alternatieve mogelijkheden er zijn om dit te laten plaatsvinden. Er wordt gedacht aan het organiseren van webinars of iets dergelijks voor onze oncologische zorgprofessionals. Vanzelfsprekend zal V&VN Oncologie jullie informeren via de verschillende communicatiekanalen wanneer hier meer duidelijkheid over is.

V&VN Oncologie gaat er vanuit dat op 16 & 17 november 2021 de V&VN Oncologiedagen weer als vanouds georganiseerd zullen gaan worden.

Mede namens  Commissie V&VN Oncologiedagen en het bestuur van de V&VN Oncologie,

Natascha Schrama en Cora Vegter

Algemene informatie

Sinds 1981 worden jaarlijks de V & VN Oncologiedagen (OD) voor verpleegkundigen georganiseerd. Aanvankelijk begonnen als initiatief van een aantal enthousiaste verpleegkundigen, is dit jaarlijks evenement uitgegroeid tot een begrip. Het is het grootste gespecialiseerde verpleegkundige congres van Nederland en één van de grootste van Europa. Het specialisme oncologie blijft zich ontwikkelen. Een congres als de OD is dan ook hét evenement van het jaar waar je als betrokken zorgverlener bij wilt zijn om je bij te scholen en te netwerken.

Locatie
ReeHorst
Bennekomseweg 24
6717 LM Ede
www.reehorst.nl

 

Info-icon

Doelstelling Oncologiedagen

  • overdragen van kennis en informatie over kanker en daaraan gerelateerde thema’s;
  • bevorderen van persoonlijke, sociale en communicatieve vaardigheden ten behoeve van de zorg voor mensen met kanker;
  • stimuleren van meningsvorming ten aanzien van ethische en vakinhoudelijke onderwerpen;
  • kunnen delen van persoonlijke ervaringen;
  • creëren van netwerkmogelijkheden voor deelnemers;
  • presenteren van aspecten binnen de verpleegkundige beroepsuitoefening.

Doelgroep

De V&VN Oncologiedagen zijn bedoeld voor (oncologie)verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, physisian assistants, researchverpleegkundigen, docenten, onderzoekers, beleids- en staffunctionarissen en leidinggevenden. Daarnaast is het mogelijk voor een beperkt aantal studenten verpleegkunde om deel te nemen aan de V & VN oncologiedagen.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij:
– Accreditatiebureau Verpleegkundige Specialisten Register (VSR)
– Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals
– Nederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA)